Учество на работилници за стартап еко систем

79723420_2220255004741808_2970205253686788096_o

Во месец декември претставници на ПРЕДА плус учествуваа работилници во склоп на балканаската тура #BalkanWorkshops на My-Gateway project организирани од Seavus Education and Development Center
Одлична атмосфера во Seavus Accelerator
Пет успешни работилници на коишто имавме шанса да запознаеме многу неверојатни луѓе кои великодушно го споделуваат своето знаење и искуство.
✔️Научивме што работи ГИЗ во Македонија за зајакнување на екосистемот во Западен Балкан
✔️Како Израел ја применува Методологијата за трансфер на технологија на универзитетот Бар-Илан,
✔️Најнови истражувања од универзитет во Португалија и презентација на модел за регрутирање на таленти Talent Acquisition Model
✔️Презентација на придобивките од ПОДИМ конференција – технолошки настан што се одржува на годишно ниво во Марибор, Словенија
✔️Достапни ЕУ фондови за претприемачи од Македонија