Тренинг програма Битола стартап

трета генерација претприемачи од програмата И ОД БИТОЛА СЕ МОЖЕ(И)
тренинг

Денес започнува реализацијата на тренинг програмата на Преда плус, во склоп на Битола стартап
Во текот на месец декември Преда плус ќе обезбеди обезбеди вкупно 36 часови групна и индивидуална тренинг програма за учесниците од третат генерација на стартаппрограмата И ОД БИТОЛА СЕ МОЖЕ(И).

Од денес па се до крајот на месец ноември учесниците на стартап програмата ќе имаат можност да присуствуваат на интензивни тренинг сесија со актуелни теми презентирани од еминентни професионали од македонскиот стартап екосистем.
Предавањата нудат теоретски примери и практични насоки кои ќе го прошират знаењето и искуството на новите претприемачи и ќе ги подготват за предизвиците во реалното претприемничко опкружување. Учесниците во програмата ќе се здобијата со знаења , информации и вештини што ќе ги изградат нивните капацитети и ќе ги направат поконкурентни на пазарот на трудот.

Во склоип на програмата учесниците ќе имаат можност да ги следат следните предавања:
✔️Дејан Алексов -адвокат, ко-основач на Startup Macedonia
ТЕМА: ОТВАРАЊЕ СТАРТАП КОМПАНИЈА
✔️ Гого Рафајловски, Директор на SEEU TechPark, IP консултант ТЕМА: ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОПСТВЕНОСТ
✔️Игор Maџов – ко-основач на Startup Macedonia инвеститор, ментор за стартапи ТЕМА: БИЗНИС И ПРОДАЖНИ СТРАТЕГИИ И ФИНАСИРАЊЕ НА СТАРТАПИ
✔️ Александар Целевски-консултант за финансиско работење ТЕМА: КАКО ДА ВОДИШ БИЗНИС ОД МАКЕДОНИЈА
✔️Бисера Нечовски – сопсвеничка и менаџерка @Finance Pro
ТЕМА: МОЖНОСТИ ЗА ПРИСТАП ДО ФИНАНСИИ ЗА СТАРТАПИ
✔️Љубица Ангелкова – PR експертка, новинарка ТЕМА: ПР МАРКЕТИНГ И СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

🚀Програмата на Преда плус се реализира во рамките на Битола Старт-ап Центар како дел од Локално партнерство за вработување (ЛПВ) Битола финансирано преку проектот Зајакнување на социјалниот дијалог, кој го спроведува Меѓународната организација на трудот, со финансиска поддршка од Европската