ДЕМО ДЕН

трета генерација претприемачи од програмата И ОД БИТОЛА СЕ МОЖЕ(И)
ДЕМО ДЕН

Стриминг во живо на ФБ страната на ПРЕДА ПЛУС од одржувањето на ДЕМО ДЕН во склоп на Bitola Startup

– 14 декември, понеделник со почеток во 11 часот.
– 12 учесници од стартап програмата на Преда плус ќе ги пичуваат своите бизнис идеи и ќе се натпреваруваат за грант од 185.000 МКД.

Низ нашата пограма , 20 тима поминаа низ неколку недели интензива работа со нашите ментори и тренери во форма на:
✶200 часа менторство
✶36 часа тренинзи
✶100 часа заеднички сесии и онлајн предавања на zoom платформара
Што не носи до 336 часа вкупно менторство и подршка за нашите стратапи.
Иако скоро целата програма беше онлајн, енергијата и посветеноста беше одлична и иако беше период на физичко дистанцирање се создаде голема блискост меѓу нашите учесници кои низ целиот овој период безусловно си помагаа, се подржуваа и соработуваа меѓусебно.

Програмата на Преда плус се реализира во склоп Bitola Startup како дел од Локално партнерство за вработување (ЛПВ) Битола финансирано преку проектот Зајакнување на социјалниот дијалог, кој го спроведува Меѓународната организација на трудот, со финансиска поддршка од Европската Унија.