На 19ти Септември 2014 година Фондацијата за одржлив економски развој ПРЕДА Плус со поддршка од Регионалната агенција за развој на Јужно Косово се одржа Бизнис...

Гастрономскиот Фестивал се одржа на 16ти и 17ти Август 2014 во Призрен во рамките на проектот „Развој на гастрономски производи кои се во интерест на Економскиот...

Во рамките на проектот „Проект за зајакнување на младите и генерирање на вработеноста“ финансиран од страна на ЕУ, на 11ти јуни 2014 во Дебар беше организиран „Саем...

На 29.05.2014 се одржа втората дискусија на тркалезна маса во деловните простории на “ASB” во Призрен со почеток во 17:30 ч. Тема на оваа дискусија беше „Перспективите на...

Промовирање на гастрономскиот туризам во Косово: улогата на туристичките агенции и туристите На 22/05/2014 во 11:00ч. во Призрен се одржа првата дискусија на тркалезна...

На дебатата беше присутен и м-р Менсур Бутуќи - директор на дирекцијата за економски развој. Во првиот дел програмата имаше краток вовед за темата на...

Во рамките на проектот YEEG, ПРЕДА Плус во периодот од 22ви до 26ти април 2014 во Крушево (хотел Монтана) ја одржа третата обука со наслов: иницијативи и...

Фондација за одржлив економски развој ПРЕДА Плус од Прилеп, распишува оглас за вработување на 2 (две) лица на работно место Програмски координатор. Од...

На 09.04.2014 се одржа десеттата обука во Будва (Црна Гора) и тема на обуката беше: маркетинг и дефинирање на гастрономските Рути на Јужно Косово. Професорот Мајкл...

Третиот ден од обуката за земјоделско производство на храна за квалитет на храна и системи за безбедност (GMP, HACCP) и обуката ја водеше проф. Соња Србиновска професор...