На Економскиот факултет во Прилеп, на 2 април 2015 година, се одржа Саем за кариера кој беше организиран од страна на студентската организација АИЕСЕК Прилеп. ПРЕДА...

Во рамките на проектот „Зголемување на пазарната вработливост - ИМЕ“ (раководен од Swisscontact и ПРЕДА Плус Фондација), на 31 март 2015 година, во просториите на New Man's Business...

На деветтото Годишното собрание на Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ), како надворешен соработник беше претставник на ПРЕДА...

Проектот ИМЕ и ПРЕДА Плус Фондација со задоволство ве покануваат на Работилницата за поврзување на понудата и побарувачката вклучени во процесот на развивање на...

ОГЛАС за вработување на 1 (едно) лице на работно место програмски координатор Фондација за одржлив економски развој ПРЕДА Плус од Прилеп, распишува оглас  за...

Проектот „Развој на типични гастрономски производи од интерс за туризмот во Јужниот Економски Регион на Косово - ТОУРТАСТЕ“ под акронимот „Tourism & Taste – TOURTASTE“ е...

Проектот ЗМГВ се реализираше во рамките на Програмата за прекугранична соработка Македонија – Албанија 2007-2013, втор повик, во заедничка соработка со Стопанската...

Од 30ти Октомври до 1ви Ноември ПРЕДА Плус организираше студиска посета во партнерство со Регионалната Развојна Агенција Југ од Косово кои посетија на...

На 21 октомври Фондација ПРЕДА Плус со Регионалната агенција за развој и Јужна Исток од Косово организираше мега бизнис 2 Бизнис во Призрен, Косово, во ресторанот...

На 13ти Октомври 2014 се одржа среба со претставници на Светска банка и млади лица од регионот во различни етнички состав. На средбата се дискутираше на темата...