OГЛАС за вработување на 1 (едно) лице на работно место програмски координатор Фондација за одржлив економски развој ПРЕДА Плус од Прилеп, распишува оглас за...

Неформалната мрежа на граѓански здруженија и организации ИРИС МК, на 27 и на 28 октомври 2015 година во Скопје, одржа работилници на кои се ревидираа визијата, мисијата...

Foundation PREDA Plus – Prilep, in its office in Skopje runs a Creative industries component of the largest private sector development programme called Increasing Market Employability (IME) Programme together with its partner Swisscontact. IME is a four-year Swiss Agency for Development and...

Фотографии од теренската посета на ПРЕДА Плус на граничниот премин со Грција. Посетата беше дел од проектот „Акција за бегалската криза на Балканот“, финансиран...

Title Акција за бегалската криза на Балканот Lead Organization Arbeiter Samariter Bund Deutschland e.V. Partner Organization ПРЕДА Плус фондација Location Македонија Date септември 2015 –...

Во соработка со германската организација ASB, ПРЕДА Плус во следниот период ќе обезбедува помош за бегалците на излезот во Македонија, во Табановце. Се...

Иновативен модел на искуствено учење во кое студентите ќе може активно да ја искусат бизнис околината преку работење на реални проекти за реални компании, воведе...

Seavus Едукативниот и Развоен Центар воведува нов иновативен проект кој ќе помогне да се надмине јазот помеѓу работната подготвеност на студентите и барањата на...

ПРЕДА Плус фондација, како дел од ИМЕ програмата (заеднички имплементирана со Swisscontact worldwide, а финансиски подджана од Швајцарската агенција за развој и соработка...

Претставник на ПРЕДА Плус фондација на 15 јули 2015 беше учесник на работилница за „Онлајн медиуми за граѓански организации“ која се одржа во Струга. Работилницата...