Фондацијата за одржлив економски развој ПРЕДА Плус за реализација на проектот ,,Градење на капацитети на организации за помош на лицата со посебни потреби во...

Проектот: „Градење на капацитети на организации за помош на лицата со посебни потреби во Република Македонија“ (Organizational Capacity Building to Aid Disabled Persons in Macedonia –...

Целта на оваа работилница е да презентира техники и дизајн принципи на начин кој ќе ги инспирира дизајнерите и менаџерите на компании да иновираат преку OUT OF THE BOX...

Програмата за Зголемување на пазарната вработливост-ИМЕ на Швајцарската агенција за развој и соработка, имплементирана од Swisscontact и ПРЕДА Плус, заедно со...

OГЛАС за вработување на 1 (едно) лице на работно место програмски координатор Фондација за одржлив економски развој ПРЕДА Плус од Прилеп, распишува оглас за...

Foundation PREDA Plus – Prilep, in its office in Skopje runs a Creative industries component of the largest private sector development programme called Increasing Market Employability (IME) Programme together with its partner Swisscontact. IME is a four-year Swiss Agency for Development and...

Фотографии од теренската посета на ПРЕДА Плус на граничниот премин со Грција. Посетата беше дел од проектот „Акција за бегалската криза на Балканот“, финансиран...

Во соработка со германската организација ASB, ПРЕДА Плус во следниот период ќе обезбедува помош за бегалците на излезот во Македонија, во Табановце. Се...

Во рамките на проектот „Зголемување на пазарната вработливост - ИМЕ“ (раководен од Swisscontact и ПРЕДА Плус Фондација), на 31 март 2015 година, во просториите на New Man's Business...

Проектот ИМЕ и ПРЕДА Плус Фондација со задоволство ве покануваат на Работилницата за поврзување на понудата и побарувачката вклучени во процесот на развивање на...