Фондацијата за одржлив економски развој ПРЕДА Плус Прилеп, заедно со партнерската организација Здружение на студенти и младинци со хендикеп (ЗСМХ) од Скопје,...

Студентите од ФИНКИ Васко Теохаров, Христиан Илиоски, Симеон Здравески и Никола Кусибојски обединети во екипата „Dream Killers“ се победници на програмерскиот маратон...

ПРЕДА Плус фондација пред новогодишните и божиќните празници донира прехранбени продукти и финансиска помош на три семејства од Прилеп кои имаа потреба од ваква...

Неформалната мрежа на граѓански здруженија и организации ИРИС МК, на 27 и на 28 октомври 2015 година во Скопје, одржа работилници на кои се ревидираа визијата, мисијата...

Фотографии од теренската посета на ПРЕДА Плус на граничниот премин со Грција. Посетата беше дел од проектот „Акција за бегалската криза на Балканот“, финансиран...

Иновативен модел на искуствено учење во кое студентите ќе може активно да ја искусат бизнис околината преку работење на реални проекти за реални компании, воведе...

Seavus Едукативниот и Развоен Центар воведува нов иновативен проект кој ќе помогне да се надмине јазот помеѓу работната подготвеност на студентите и барањата на...

ПРЕДА Плус фондација, како дел од ИМЕ програмата (заеднички имплементирана со Swisscontact worldwide, а финансиски подджана од Швајцарската агенција за развој и соработка...

Претставник на ПРЕДА Плус фондација на 15 јули 2015 беше учесник на работилница за „Онлајн медиуми за граѓански организации“ која се одржа во Струга. Работилницата...

На 8 и 9 јуни 2015 година, во Скопје, се одржа работилницата „Мапирање на секторот креативните индустрии во Македонија“. Дводневната работилница беше дел од...