Фондацијата за одржлив економски развој ПРЕДА Плус за реализација на проектот ,,Градење на капацитети на организации за помош на лицата со посебни потреби во...

Фондацијата за одржлив економски развој ПРЕДА Плус Прилеп, заедно со партнерската организација Здружение на студенти и младинци со хендикеп (ЗСМХ) од Скопје,...

Студентите од ФИНКИ Васко Теохаров, Христиан Илиоски, Симеон Здравески и Никола Кусибојски обединети во екипата „Dream Killers“ се победници на програмерскиот маратон...

ПРЕДА Плус фондација пред новогодишните и божиќните празници донира прехранбени продукти и финансиска помош на три семејства од Прилеп кои имаа потреба од ваква...

Целта на оваа работилница е да презентира техники и дизајн принципи на начин кој ќе ги инспирира дизајнерите и менаџерите на компании да иновираат преку OUT OF THE BOX...

Програмата за Зголемување на пазарната вработливост-ИМЕ на Швајцарската агенција за развој и соработка, имплементирана од Swisscontact и ПРЕДА Плус, заедно со...

Неформалната мрежа на граѓански здруженија и организации ИРИС МК, на 27 и на 28 октомври 2015 година во Скопје, одржа работилници на кои се ревидираа визијата, мисијата...

Foundation PREDA Plus – Prilep, in its office in Skopje runs a Creative industries component of the largest private sector development programme called Increasing Market Employability (IME) Programme together with its partner Swisscontact. IME is a four-year Swiss Agency for Development and...

Во соработка со германската организација ASB, ПРЕДА Плус во следниот период ќе обезбедува помош за бегалците на излезот во Македонија, во Табановце. Се...

Иновативен модел на искуствено учење во кое студентите ќе може активно да ја искусат бизнис околината преку работење на реални проекти за реални компании, воведе...