Фондацијата за одржлив економски развој ПРЕДА Плус за реализација на проектот ,,Градење на капацитети на организации за помош на лицата со посебни потреби во...

На 3 мај 2016 година, директорот Борче Јанкулоски беше интервјуиран во врска со работата на ПРЕДА Плус и напорите на Фондацијата да го промовира зголемување на...

На 26 април 2016 година, ПРЕДА Плус Фондацијата и партнерската организација Здружението на студенти и младинци со хендикеп одржаа настан за промоција на нивниот...

Фондацијата за одржлив економски развој ПРЕДА Плус Прилеп, заедно со партнерската организација Здружение на студенти и младинци со хендикеп (ЗСМХ) од Скопје,...

Студентите од ФИНКИ Васко Теохаров, Христиан Илиоски, Симеон Здравески и Никола Кусибојски обединети во екипата „Dream Killers“ се победници на програмерскиот маратон...

Проектот: „Градење на капацитети на организации за помош на лицата со посебни потреби во Република Македонија“ (Organizational Capacity Building to Aid Disabled Persons in Macedonia –...

Наслов Градење на капацитети на организации за помош на лицата со посебни потреби во Република Македонија (Project Enable)   Водечка организација ПРЕДА...

ПРЕДА Плус фондација пред новогодишните и божиќните празници донира прехранбени продукти и финансиска помош на три семејства од Прилеп кои имаа потреба од ваква...

Целта на оваа работилница е да презентира техники и дизајн принципи на начин кој ќе ги инспирира дизајнерите и менаџерите на компании да иновираат преку OUT OF THE BOX...

Програмата за Зголемување на пазарната вработливост-ИМЕ на Швајцарската агенција за развој и соработка, имплементирана од Swisscontact и ПРЕДА Плус, заедно со...